Skip to main content

Julegavetips til ham, henne og de små fra klesbutikkene på Grünerløkka

By 19. november 2021januar 3rd, 2022Løkkanytt

Det er liv og røre på Løkka i desember med julemarkeder, julegranstenning og god stemning. Med sine mange unike butikker er Grünerløkka perfekt å legge juleshoppingen til. Her deler et stort knippe av butikkene flotte julegavetips.

Etter en ganske annerledes advent i fjor med mange koronarestriksjoner, kan man i år endelig samles til førjulshygge igjen. Og på Løkka står det masse på programmet i desember.

27. november går det hele av stabelen med julestjernetenning på Olaf Ryes plass. Det serveres pepperkaker bakt hos Mills, gløgg og stemningsfylt kormusikk fra Swell.

Julemarkedet i Grünerhaven byr på kunst og håndverk, julepynt og godsaker! Restauranten er åpen og har raclette, lunsj-retter, julemat, glüwein, gløgg og er perfekt for å sikre seg en stressfri start på julehandelen. Julemarkedet er kuratert av Handmade in Norway.

Frister det med enda flere markeder, kan du samme helgen ta turen til julemarkedet i Botanisk Hage, Bondens Marked på Birkelunden og Kunsthøgskolen i Oslos eget julemarked i Galleri Seilduken. Her kan man finne fine julegaver til sine nære og kjære. Vokalgruppen Attitunes sørger for julestemning i Løkka-butikkene- og kafeene flere helger i desember. For mer info, sjekk her.

Her er 62 flotte julegavetips til myke og harde presanger fra klesbutikkene på Løkka.

Ask & Embla

– Vi har mange fine velværeprodukter som er hyggelig å få i gave, som saltskrubb og ansiktsmasker av tørket leire med blant annet aktivt kull eller kamille, sier butikkeier Anja Holmgren.

Kimonoene fra danske Habiba produseres i India i såkalt bomullsvoile, en finere versjon av bomull. Disse kommer i flere ulike farger og er perfekte som morgenkåper. Pusete tøfler i saueskinn fra svenske Sweeks vil garantert holde føttene varme i vinter.

Genser kr 1000, kimono kr 1200, tøfler kr 899, skjerf kr 599, saltskrubb kr 179 og ansiktsmaske kr 149 hos Ask & Embla.

– Den julegaven vi har solgt aller mest av de siste fjorten årene er ullskjerfene i 100 prosent ull, som kommer i mange forskjellige farger. Ullgenserne i blått eller hvitt med glidelås fra M by M fanger oppmerksomheten.

– En tykk overshirt til herre er en fin kjærestegave. Ellers er et skjerf i 100 prosent kasjmir produsert i Italia en luksusgave, som man kanskje ikke kjøper hver dag. Luene i merinoull fra finske Makia produseres fremdeles i Finland.

Overshirt kr 1000, kasjmirskjerf kr 1100 og lue kr 499 hos Ask & Embla.

Tint

Hos Tint på Olaf Ryes Plass selger de både klær fra flotte merkevarer og lekre duftlys som vil få hjemmet til å lukte fantastisk. De har en rekke gode julegavetips på lur.

– De håndlagde duftlysene fra Villa Collection har mild duft og brenner jevnt, sier butikksjef- og eier Mari Følstad Nilsen.

Butikken har også mange fine ullgensere i ulike prisklasser som er midt i blinken som julegave. Ullgenseren fra Selected Femme kommer i både offwhite, beige og grønt, mens den deilige genseren fra Basic Apparel kommer i blant annet rosa. Match med en stilig vegansk veske fra Hvisk.

Dapper

– Hansker i elgskinn fra svenske Hestra er en sikker vinner til jul. Det er også luene i lammeull og angora fra Amsterdam-baserte Le Bonnet. Disse er onesize og kommer i mange ulike farger, sier butikkmedarbeider Ronja Penzo.

Ellers er duftene fra franske Bon Parfumeur en flott julegave til både ham og henne.

– Dette er ganske klassiske dufter, som alle er unisex. Merket har også kommet med et veldig fint duftlys som kommer som ett stort lys og i en pakke med tre små.

– Gavepakken fra tyske Oak med skjeggsjampo- olje, børste og en beardhold til å style skjegget med er en fin julegave. Her er alt naturlig og fairtrade, i tillegg til at noen av produktene er veganske.

Duft fra Bon Parfumeur fra kr 459 til 629, stort duftlys kr 449, 3-pakning kr 749 og gavepakke fra Oak kr 1049 hos Dapper.

Carlings

– Jeansen fra Levi’s som er highwaist og straight ankle er en av våre mest populære til dame. Den sitter fint og høyt på livet og passer bra på vinterhalvåret sammen med boots. Den oversized puffer vesten fra vårt eget merket Stay kan brukes til det meste, og passer bra sammen med en rett jeans og en langermet genser under, sier butikksjef Stian Nordheim.

Til herre foreslår han en klassisk Levi’s 501 jeans i lys blå vask som et supert julegavetips.

– Dette er en av de mest ikoniske jeansene som finnes. Den kommer i 99 prosent bomull og 1 prosent stretch, for at den skal være ekstra behagelig å gå i. Men vi har også varianter i 100 prosent bomull. Bomullsskjorten fra Dickies er utrolig fin, myk og god og kommer i størrelser fra XS til XXL.

Manillusion

Manillusion spesialiserer seg i hovedsak på lekre retrokjoler inspirert av 30-, 40- og 50-tallet i mange ulike størrelser. Men de har også mye annet fint som passer perfekt som julegave.

– Kjolen med stjernedryss fra Collectif er en skikkelig nyttårskjole til jul med 40-talls A-fasong, som er safe å gi bort fordi den er lett å kle. Strikkevesten fra britiske House of Foxy er en varm og pen ullvest og en gave som virkelig varmer, sier butikksjef Maren Solli og medarbeider Ida Daleng.

Butikken har også masse fint tilbehør som setter prikken over i-en.

– Smykker er kjempekoselig å gi i gave. Hva med ørepynt og accessoirer som ser vintage ut? Vi har også gjort det til vår sak å få folk til å bruke brosjer. Det har gått litt tregt, men flere har begynt å kjøpe dette i det siste.

Rebella

Rebella midt på Olaf Ryes plass selger blant annet flotte håndlagde skinnboots fra italienske Moma Boots, søte luer i ull fra American Vintage og diverse håndlagde skinnprodukter fra Campo Maggio i fantastisk kvalitet. Alle perfekte julegavetips.

Boots kr 3999, luer kr 690 per stk, belte kr 690, rumpetaske kr 3190 og stor skinnveske kr 5690 hos Rebella.

Rebella selger massevis av de lekre smykkene fra norske Bjørg Jewellery til jul. Særlig hjertesmykkene i sølv og gull, som er perfekte å gi til en man har et ekstra godt øye til.

Retrolykke

Retrolykke nederst i Markveien selger både mye flott vintage, men også nyproduserte klær som kule Hawaii-skjorter og bowlingskjorter. De skal være alene på å ta inn det britiske megakule merket Run and Fly og har mange plagg som er perfekte å gi bort til jul.

– Den røde genseren med dekorative striper til herre er ganske populær. Kjolen med kaktusmønster på sitter veldig pent på armene og er ganske søt og dydig. Den finnes i matchende skjorte til herre også, sier butikkmedarbeider Vegard Øidvin.

Butikken har også flere ulike snekkerbukser med iøynefallende, spenstige mønstre på.

– Snekkerbuksen er unisex, men er laget i herrestørrelse. Så jenter må gjerne gå ned en til to størrelser, tipser han.

Hasla

– Smykkene fra den nye kolleksjonen vår Faces er blitt utrolig populære. Disse kommer i både sølv og gull med forskjellige prints, alle veldig Picasso-inspirerte, sier Sara Kaspersen, butikkmedarbeider hos Hasla i Markveien.

Særlig halskjedet Lovers er en koselig og personlig presang å gi til kjæresten.

Ellers har butikken masse flotte smykker til både ham, henne og de små. Både kjeder, armbånd og ørepynt som klassiske hoops og øredobber.

Halskjede med medaljong i gull kr 2949 og sølv kr 2549, kjede i gull kr 999, kjede i gull med anheng kr 1099, armbånd i sølv kr 499 pr stk, øreringer i sølv kr 399 og ørepynt med steiner kr 599 hos Hasla.

Noa Noa

Hos Noa Noa har de et bredt utvalg klær og tilbehør til både dame og barn. Butikksjef Renate Breda-Rud foreslår en lekker sminkepung og en matchende toalettmappe som perfekte julegaver. Andre smarte julegaver er varme ullsokker og skinnhansker med strikket detalj på som holder en god og varm.

Luksusgaven til en som har vært ekstra snill i år er en nydelig ullvest, som kommer i både beige, grønt, grått og rustfarget.

Til barn har butikken et nydelig pysjsett i et fint kreppet stoff, som kommer i størrelser fra 0 måneder til 12 år.

Lillelam

– Våre klassiske sparkedresser er en bestselger hos oss. De er laget i myk merinoull som ikke klør, er superfunksjonelle og kommer i mange størrelser fra prematur til 3 år. Disse kan man ha lenge og la gå i arv, sier butikksjef Emma Røijer.

Ellers har butikken nydelige pledd i 100 prosent merinoull, perfekte til å ha i vognen, i barnehagen eller til og med på sengen. Disse kommer i mange ulike farger – som matcher med sparkedressen. Perfekt! I tillegg har butikken også votter, luter og tøfler i de samme fargene.

Pledd og sparkedress i 100 prosent merinoull, begge kr 699 hos Lillelam.

Skaperverket

Ullbukse kr 395 og sparkedress kr 595 hos Skaperverket.

Skaperverket nederst i Markveien har i tillegg til interiør og nips også et godt utvalg av barneklær. En av de ansatte har bodd mange år på Grenada, hvor hun startet et kvinnekollektiv som lager klær etter hennes design. En strikket ullbukse er en gave som varmer i vinterkulden.

Sparkedressen med matchende koseklut fra Den Bittelille Systua vil garantert slå godt an.

3 steder for julekaffe på Løkka

Juleshopping gjør en ganske så kaffetørst. Løkka bugner over av mange koselige kafeer og restauranter, perfekte for noe å slukke tørsten med mellom slagene – og kanskje ta en liten matbit.

Hva med noe varmt å drikke på Liebling på Øvrefoss, Retrolykke Kaffebar i Markveien – eller kanskje en vegansk kaffe lagd på plantebasert melk fra nyåpnede Cultivate Food i Thorvald Meyers gate?

5 steder for en deilig førjulsdrink

Desember handler om å kose seg litt ekstra – og etter ærendene er unnagjort fortjener du en drink – eller tre. Løkka er kjent for det bredet tilbudet av utesteder.

Hva med en førjulsdrink på Bar Boca eller Meyers i Thorvald Meyers gate? Eller kanskje et vinglass på Glød, Hytta eller Territoriet?


Her finner du en oversikt over butikker og spisesteder på Løkka.

Les også de andre artiklene i serien: Julegavetips fra butikkene på Løkka: Interiør, leker, velvære, spiselige gaver og opplevelser og Her kan du shoppe vintage på Løkka