Skip to main content

Her kan du shoppe vintage på Løkka

By 23. november 2021mai 9th, 2023Løkkasteder
oversikt over vintage på Løkka

Vi har satt sammen den ultimate oversikten over alle vintagebutikkene som finnes på Grünerløkka.

Vintage, både innen klær og interiør og møbler, har fått en enorm boom de siste årene. Nå handler man ikke bare vintageklær og secondhand for å skaffe seg noe unikt ikke alle andre har. Man gjør det også med miljøet i bakhodet. For verden trenger egentlig ikke mer nyprodusert mote. I hvert fall ikke med tanke på hvor mye som allerede finnes der ute, og ofte i bedre kvalitet enn det som blir laget i dag.

Helt siden Grünerløkka våknet og gjenoppfant seg selv på slutten av 90-tallet, har bydelen vært Oslos vintage-mekka. Det er særlig i Markveien – Løkkas handlegate #1 – at vintage- og secondhandbutikkene ligger som perler på en snor. 

Men det finnes også en rekke vintagebutikker spredt ut over hele Grünerløkka. Og de siste årene har stadig flere butikker med vintageklær- og interiør slått seg ned i bydelen. Derfor har Visit Løkka satt sammen en oversikt for alle dere som legger skattejakten til den lille landsbyen midt i byen. 

Her kan du shoppe vintage på Løkka

Ekko shop

Butikken startet opp i 2018 i et lite lokale i Markveien, før den ble flyttet til større lokaler på Øvrefoss i 2020. Ekko Shop selger merkeklær på kommisjon – altså andres skatter, og drives av Eirik Mogseth. Han omtaler utvalget sitt mer som second hand enn vintage. Her finner du unike designskatter fra merker som Isabel Marant, Totême, Ganni, Prada, Saint Laurent og Rodebjer. Ekko utvidet med håndplukket mote til herre tidligere i år. Øvrefoss 14.

Fransk Bazar

Butikken drives av franske Didier og norske Nina. Sammen finner de rare, vakre, interessante, nyttige og unyttige objekter, lamper, møbler, klær og det som er mulig å frakte i varebilen deres. Didier er ekspert på det obskure, lamper, og det å få metaller og tresorter til å gløde, mens Nina liker mer kunstneriske og sanselige objekter.

I tillegg finner man kremen av fransk skinnvareluksus, som lekre vintage vesker fra Louis Vuitton. Butikken er også kjent for sitt tidvis gode utvalg klassiske blå arbeidsklær – og veggen med vintage Vogue-covere får mange som er innom til å sikle. Grüners gate 5.

Frøken Dianas Salonger

Her finner du drømmeblusen! Det er ikke uten grunn at Frøken Dianas Salonger (på folkemunne Dianas) omtales av mange som selve «blusehimmelen». Her har de nøye utvalgte vintage bluser – mange fra Japan, i tillegg til kjoler, skjerf, lekre smykker, håraccessoirer og lignende.

Mange husker nok godt da Dianas lå lenger oppe i Markveien, og var en av de første som satset på vintage på Løkka. Nå ligger de i et enormt lokale og har også sin egen kolleksjon «Dianas Vintage» med etiske produkter som skal passe mange kroppsfasonger og størrelser. I tillegg har de utvidet med interiør som trendy snurrelys og morsomme vaser og lysestaker. Markveien 56.

Good Vibes Vintage

I 2018 startet Jessi Blackwell og Tobias Himmelstrup opp Good Vibes Vintage øverst i Markveien. De to hadde tidligere jobbet for en britisk vintagebutikk på Roskilde-festivalen for å få festivalbilletter, men endte opp med å digge vintagesalg. I butikken går det mye i surf- og skatemerker fra USA, håndplukkede t-skjorter, hoodies, jeans, jakker, capser og sneakers – alt med de nå populære 90- og 00-tallsvibbene. Markveien 2.

Past Vintage

Mange forbinder nok Livid med jeans. Men det norske merket har utvidet konseptet sitt mer og mer de siste årene. I fjor åpnet merket en vintagebutikk kombinert med reparasjonsfabrikk på Løkka midt under korona, hvor de både selger og reparerer klær.

Her finner du jeansene til Livid til både dame og herre, samt produkter fra PF Candles, The Steamery og solbriller fra Han Kjøbenhavn. Alt av vintage håndplukkes – og finner du ikke den ultimate vintage Levi’s-en her, finner du den nok aldri. Past Vintage har også skjorter, dressbukser, strikk, kjoler og jakker fra ulike tiår, i tillegg til massevis av lekre sjal. De følger sesongene, og utvalget i butikk gjenspeiler årstiden. Markveien 54.

Retrolykke

Det begynte som en liten kaffebar litt bortgjemt oppi Markveien. Nå holder Retrolykke Kaffebar til i store flotte lokaler med populær uteservering i Markveien 35 med vintage interiør, kjøkkenutstyr og mengder av nips, pynt, lamper, plansjer og bilder fra i hovedsak 50- 60- og 70-tallet.

Se opp for asjetter med Kong Olav eller kronprins Harald og kronprinsesse Sonja på i ny og ne. I tillegg er det en av Løkkas koseligste kafeer med vafler, brunsjtallerkener og digge milkshakes. Nam!

Retrolykkes andre avdeling finner du i Markveien 56. Her finner du vintage klær og tilbehør, i tillegg til nyproduserte merker som britiske Run and Fly med morsomme snekkerbukser og skjorter og kjoler med artige prints, bowlingskjorter fra Steady og Hawaiiskjorter fra Karmakula.

Robot

Robot er en av de eldste traverne på vintage i Oslo. Den har faktisk ligget på Løkka siden 2005. Her finner du vintage Hawaii-skjorter, t-skjorter, jakker, fleece, bluser og bukser i tillegg til tilbehør som solbriller, skjerf, vesker, et lekkert utvalg vintage smykker og annet tilbehør til begge kjønn. Butikken fører merker som Levi’s, Carhartt, Dickies og mye mer. Korsgata 22, inngang fra Markveien 53.

Vintage Wear & Jeans

Også Vintage Wear har to vintagebutikker på Grünerløkka. Hovedbutikken ligger i Thorvald Meyers gate 50, men de har også en spesialisert vintage jeans-butikk i Rathkes gate 7. Her finner du vintageklær som passer en genderkreativ stil med mye fokus på 80- 90- og 00-tallet, street wear, jeans og solbriller. Denne butikken (som så mange andre av dagens vintagebutikker) er perfekt for deg som vil shoppe i en butikk hvor plaggene er sortert og ryddig presentert i hyllene.

Oslovelo Bodega

Oslovelo har siden starten av 2016 holdt til på hjørnet av Seilduksgata og Toftes gate, og frem til desember 2020 hadde de sykkelverksted der i tillegg til baren og kaféen. Da lokalet ble litt for trangt så de seg nødt til å flytte det sykkelrelaterte til Paulus’ Plass, og åpnet istedenfor en high-end, ordentlig håndplukket second-hand butikk ved navn Oslovelo Bodega ved siden av baren i Seilduksgata.

Hovedvekten ligger på italiensk design fra sent 70- og frem til tidlig 2000-tallet, og tillegg til solide merker som Stone Island, Missoni, Sergio Tacchini, Valentino og Best Company, må du se opp for Paul & Shark, Lacoste, Burberry, YSL og andre kvalitetsbrands. Gutta jobber også tett med miljøet rundt Oslovelo, så i bodegaen finner du også kunst fra lokale keramikere, fotografer, malere og designere, vinyl og musikk fra folk du gjerne finner som dj’s i baren deres i helgene, bøker, vintage sykkeldeler og et assortert utvalg av mat og drikke. Seilduksgata 23.

Fretex Arkivet

I Arkivet-butikkene til Fretex skal du som kunde kunne få opplevelsen av å besøke en ordinær klesbutikk, mer enn en tradisjonell bruktbutikk.

For det er noe med å ikke få med 10 hengere ekstra når du forsøker å dra ett plagg ut fra stativet. Med sitt nye konsept ønsker Fretex å fjerne stemplet vintage lenge har hatt med at en vintagebutikk er mørk og ustilig med kjellerlukt. Like fullt er Arkivet også en del av gjenbruksaktiviteten til Fretex som bidrar til finansiering av sosialt arbeid. Olaf Ryes Plass 3.

Fargestift Vintage

Rett før korona i 2020 åpnet Ida Marin Fargestift Vintage, et lite steinkast unna Schous Plass. Her tilbyr hun håndplukket vintage- og secondhandkjoler, bluser, jakker, vesker og sko, i tillegg til litt unisex og herreklær. Klærne er fra alle ti-år, selv om gründeren selv er mest begeistret fra 50- 60- og 70-tallet. I tillegg har butikken et lite utvalg secondhand designermerker. Fargestift har varierte åpningstider, men du kan kontakte butikken på @fargestift.vintage. Herslebsgate 2.

Antikkvarehuset

Det er helt riktig å kalle dette for et varehus – heller det enn en butikk. For Antikkvarehuset i Sannergata er enormt. Her kan du lett gå deg vill blant de store mengdene av godbiter i teak, palisander, respatex og for ikke å snakke om alle rørstolene.

Dette er en av Norges største bruktbutikker, som selger deg alt du kan tenke deg av retro møbler og interiør fra et nøye kuratert utvalg fra 50- 60- og 70-tallet. Via Instagramkontoen @antikkvarehuset.oslo får du et innblikk i noe av utvalget de har å tilby. Sannergata 3.

Carousel

Carousel omtales som en godtebutikk for voksne. Og det med god grunn. Litt bortgjemt, men bare noen skritt unna travle Olaf Ryes plass, ligger dette vakre universet som kombinerer blomsterdesign fra den populære Instagram-kontoen @tørkablomster med vakker vintage fra @thankyounext.

Bak butikken står Marte Gulli i Tørka Blomster og Anja Marie Andersen fra Thank you, next. Sammen tilbyr de et spennende utvalg av vintage farget glass, vaser, pyntegjenstander, stearinlys og lekre Muranolamper. Og tørkede blomster, så klart. Grüners gate 14.

UFF Grünerløkka

Mange vintageentusiaster jublet nok høyt da UFF valgte å slå seg ned med ny Oslo-avdeling på Grünerløkka i 2019. I motsetning til butikken i sentrum, som har et stort utvalg av klær fra spesielt 50- til 70-tallet, har Løkka-butikken satset på også «moderne vintage», fra 80- til 00-tallet til både ham og henne. Noe ungdommen har bitt seg merke i, som flokker seg dit i store grupper for å tråle kremen av håndplukket vintage. Thorvald Meyers gate 7.

Velouria Vintage

I 2019 fylte Velouria Vintage ti år. Noen husker kanskje da den lå i et lite, men sjarmerende lokale i Markveien. Her dro man for å finne kremen av paljettopper med høy Ziggy Stardust-faktor. Man gjør det fremdeles, forøvrig. Men nå ligger butikken i Thorvald Meyers gate, og det er ikke bare paljettene man kommer hit for. Vintagebutikken fører et stort utvalg kjoler, bluser, kasjmir, denim, band t-skjorter, jakker og tilbehør til ham og henne. Og cowboyboots. For livet blir bare så utrolig mye gøyere i cowboyboots. Thorvald Meyers gate 34.

Inventarium

Oslos kanskje minste interiørbutikk – med kun gjenbruk – finner du i hjertet av Grünerløkka. Fra utsiden ser det muligens ut som en lampebutikk. Men Inventarium har mye annet på lur også, i tillegg til lekre gamle lamper fra 50- til 70-tallet. Både bilder, nips, små møbler som sofabord og krakker og pyntegjenstander. Markveien 51.


Her finner du en oversikt over butikker og spisesteder på Løkka.

Les også de andre artiklene i serien: Julegavetips til ham, henne og de små fra klesbutikkene på Grünerløkka og Julegavetips fra butikkene på Løkka: Interiør, leker, velvære, spiselige gaver og opplevelser.