Skip to main content

Har du lyst til å etablere deg på Grünerløkka?

Området er kjent for sine mange uavhengige småbutikker og landets største samling av vintage og second-hand butikker. Dette komplementeres med de kjente merkevarekjedene, som også er godt representert. Blandet med et stort utvalg av cafeer, restauranter og barer, gjør dette Løkka til et meget attraktivt handelsområde å leie lokaler, og Norges 3.de største «kjøpesenter» i følge undersøkelsen «Best place to shop» (2014).

Lokaler

Det er en bred miks av lokaler på Grünerløkka, noe som gjør det til en attraktiv inkubator for handels- og servicenæringen. Du kan få rimelige lokaler hos borettslag og sameier, mens leieprisen stiger med de mer attraktive lokalene til de profesjonelle gårdeierne. Det kan være vanskelig å orientere seg, og man skal se opp for de useriøse aktørene som det dessverre finnes noen av. Prisene er kanskje de mest variable i hele Oslo for næringslokaler, så det finnes ingen fasit. Likevel er det et slags gjennomsnitt på 4000-5000,- pr. kvadratmeter, pr. år.

Vi kan hjelpe deg i din jakt på lokaler, men vi er også opptatt at de rette konseptene etablerer seg. Det er viktig med en riktig miks for at området skal holde seg attraktivt, og at leietagerne vet hva som kreves av dem. Visit Løkkas jobb er å tiltrekke nye og spennende konsepter og foreta enkel kvalitetssikring. Vi kan være en nøytral partner om du ønsker å undersøke næringslokaler, men ønsker å være anonym i prosessen. Vi kan fortelle deg når du skal være særlig oppmerksom på utleier, og hva som er i bevegelse utenom annonsemarkedet.

Vi samarbeider også med Løkka Gårdeierforening, som består at de største og mest profesjonelle aktørene på Grünerløkka.

Leieavtale

Vi har dessverre sett flere tilfeller der leietakere har blitt presentert med urimelige leiekontrakter, som inneholder merkelige klausuler og betingelser. Det er derfor viktig å være bevisst. En utleier kan gå langt i å sikre seg, og det kan ende med rettsak, konkurs bedrift, og i enkelte saker, personlig konkurs om du har stilt med personlig sikkerhet, noe vi ikke anbefaler.  Søk råd om du er uerfaren!

Vi anbefaler også alle å be om å benytte Standardkontrakter fra Huseierne eller Norsk eiendom når de inngår leieforhold. Søk ved å klikke her.

Områdeutvikling

Det foregår en spennende utvikling i området, og det gir nye muligheter. Mills-kvartalet består at 147 nye leiligheter og ligger på sørsiden av Sofienbergparken. Kvartalet ble ferdig i 2021, og her er det næringslokaler tilgjengelige. Området henger sammen Rathkes plass, Rathkes gate og Schæffers gate, som ligger på linje fra Schous plass opp mot parken. Dette er altså et område med økt popularitet.

Brenneriveien skal få nye leiligheter, atelier og næringslokaler, men skal beholde den kreative, kunstneriske og pulserende rytmen. Området ble regulert i 2019, og nå begynner planene å ta form, så nok et område å holde øye med.

Har du en idé du vil diskutere? Eller er du interessert i lokaler ? Ta kontakt med oss.