Skip to main content

Modige mennesker starter opp på Grünerløkka

By 18. februar 2021mars 16th, 2021Løkkanytt, Reiseliv

Midt i koronakrisen er det fremdeles optimisme og kreativitet å spore på Grünerløkka. Modige mennesker som snur seg rundt, og tør satse på nye etableringer i en mildt sagt usikker hverdag. Her er en liten oversikt over noe av det som har skjedd på Løkka den siste tiden.

@Home har åpnet en egen interiørbutikk for barn med det klingende navnet Lekestue. Her finner du det flotteste interiør og tilbehør til barnerommet. Gratulerer med spennende konsept!

Christiania Barbers har også blitt endel av familien vår. Innehaver Yahia Kaiss står bak barberkniven med stødig hånd i Markveien 16, på hjørnet ved Seilduksgata. Her blir hårete herrer tatt godt hånd om i stilige lokaler!

Creamy Grünerløkka tar søtsaker på alvor! Hos Adnan & co i Thv. Meyers gate kan du fråtse i vafler og pannekaker med alskens herlig fyll, iskrem, milkshakes, kaffe og mocktails.

I Thv. Meyers gate, rett opp fra Olaf Ryes plass har Brauð Toastbar åpnet. Et utmerket lunsjsted som har spennende toast, sandwicher og frokost som kan nytes utover kvelden, samme med ferskpresset juice, øl, vin og kaffe. De rakk å ha åpent i nesten 14 dager før de måtte over på take-away. Tøffe tak!

Hos Oslovelo har de nå flyttet ut sykkelvekstedet til Paulus’ Plass 3, og har nå åpnet det spennende konseptet Oslovelo Bodega. Her selger de alt mellom vintage klær & møbler, matvarer og kaffe, kunstprint & håndarbeid, vinyl & samleobjekter. De leier også ut arbeidsplasser for frilansere, studenter m.m. For 150,- dagen.

De fleste har vel lagt merke til køen utenfor nyåpnede Løkka Deli i Markveien? Her står Nud Dudhia på kjøkkenet og kokkelerer frem sandwicher. Nud er kjent fra Breddos Tacos i London, og med norsk avdeling i Mathallen på Vulkan.

Nud er også rådgiver når Torstein, Aksel og Colin fra Bass har startet opp Best Friends Pizza vegg i vegg, nærmere bestemt i Thorvald Meyers gate 26. Her har de en spennende pizzameny og starter med take-away nå under nedtegningen, men har plass til 70-80 personer inne og uteservering når den tid kommer.

HGZ arkitektur+bok+objekt på Schous plass er en spesialbokhandel for arkitekturbøker, som drives av arkitekt Jens Kallekleiv. De er holder koronastengt akkurat nå, men håper å åpne igjen snart. De er også foreningens nyeste medlem, og vi ønsker velkommen!

Parkteatret har fikset kjøkkenet og blitt spisested! De har gått i gang med take-away pizza i både rødt og hvitt. Stikk innom fra onsdag til søndag. Dette blir garantert en påskehit!

Pacific Poke har åpnet sin andre avdeling i Markveien 50, hvor de serverer salater med fersk fisk, surfers sashimi og Hawaiian ceviche.

Jan Robert Johnsen

Jan Robert Johnsen

Daglig leder, Grünerløkka kultur- og næringsforening