Skip to main content

Oslo Kunstpark – kunst i en virtuell verden

Nylansering av et banebrytende konsept innen kunst og teknologi.

Connected.ART kunngjør nå lanseringen av Oslo Kunstpark, et revolusjonerende nytt konsept som smelter sammen kunst og teknologi på en måte som aldri er sett før. Det hele starter med en seremoni og fest den 25.mai. i Musikkpaviljongen i Birkelunden.

Oslo Kunstpark har som ambisjon å bli verdens største permanente virtuelle kunstpark, og vil bestå av en rekke underliggende temaparker som inneholder kunst- og kulturopplevelser skapt av både nasjonale og internasjonale kunstnere. Parken vil likevel ha et lokalt preg og understøtte lokale aktører spesielt.

Opplevelser gjennom mobiltelefonen

De virtuelle temaparkene plasseres i eksisterende parker og grøntområder ved hjelp av et digitalt gjerdesystem som kun tillater tilgang når den besøkende er på stedet via en mobilapplikasjon (iOS/Android) gjennom utvidet virkelighet (Augmented Reality).

Hver temapark ledes og kurateres av en utvalgt person eller organisasjon med en sterk tilknytning til det aktuelle temaet, eksempelvis leder Popsenteret «Musikkparken», Pride Art leder «Queer Park» og Bjørg Thorhallsdottir leder «Kjærlighetsparken». For ordensskyld: sistnevnte åpner først i 2025.

Oslo Kunstpark skal også være en arena for innovative kunst- og kulturprosjekter innenfor den digitale og virtuelle sfæren, og har som mål å bli en attraksjon og destinasjon for både nasjonale og internasjonale besøkende.

Åpningen av Oslo Kunstpark

For å feire Oslo Kunstpark og alle de fantastiske kunstnere, samarbeidspartnere og støttespillere som har gjort Oslo Kunstpark mulig, inviterer Connected.ART til fest den 25.mai. 8 temaparker lanseres sammen med åpningen.

Åpningsarrangementet byr på en eksklusiv førstetitt på Oslo Kunstpark med demonstrasjoner, interaktive installasjoner, og muligheten til å møte skaperne bak prosjektet samt flere av de populære kunstnerne. Det vil også være musikk, enkelte taler og en rekke aktiviteter inkludert en spennende konkurranse.

Besøkende vil få en uforglemmelig opplevelse av hvordan teknologi og kunst sammen skaper noe helt unikt.

Programmet for dagen er tredelt:

Åpningsseremoni 17:00 – 19:00 | Musikkpaviljongen i Birkelunden, Oslo Åpningsseremoni med demonstrasjoner, lek, kunstnersamtaler, musikk, dans, poesi, taler og ulike aktiviteter.

Blant annet møter vi Ronny Bank, Fru. Bugge, Helene Knoop, Arghavan Agida (Artdom), Jørgen F.S. Haarstad, Mark Steiner og Ingunn Holmen, Pride Art, Bianca Marie Nilsen, Olga Kivaeva, Birger’s oter utleie, Studio Halv mfl.

Mat, drikke og show 19:00 – 01:00 | Popsenteret, Oslo
Når klokken passerer 19:00 flytter vi oss til selveste Popsenteret i Trondheimsveien 2 i Schous kvartalet som også rommer «Musikkparken».

Her blir det DJ (Marianne Jemtegård), fiolinspilling (Olga Kivaeva) og saksofon (Vicent Bas), samt en rekke overraskelser utover kvelden.

Det er begrenset med plasser, og det er solidarisk første mann til mølla som gjelder (Vi er alle VIP i Oslo Kunstpark).

Etterfest 01:00 + | Hemmelig lokasjon, Oslo
For de mest hardbarkede fortsetter festen etter at Popsenteret stenger dørene. Hvor og hva dette innebærer er en godt bevart hemmelighet som deles underveis.

Facebook event: https://fb.me/e/7b3sJ04EY

www.connected.art / www.oslokunstpark.no

Jan Robert Johnsen

Daglig leder, Grünerløkka kultur- og næringsforening