Skip to main content

Opplev 4,5 milliarder år med naturhistorie – nye utstillinger åpner 6. mai

By 29. april 2022Løkkanytt

Naturhistorisk museum åpner de største og mest moderne geologiske utstillingene i Norden. Over 2300 m2 over fire etasjer blir fylt med flere tusen objekter fra samlingene våre som kan oppleves på en helt ny måte, inkludert flere hundre spektakulære objekter som aldri har vært vist til publikum tidligere. De nye utstillingene vil fortelle historier om planeten Jorda. De har blitt til gjennom samarbeid mellom forskere, formidlere og verdensledende utstillingsdesignere. Bygningens 100 år gamle karakter og atmosfære blir kombinert med nyskapende design og moderne formidlingsmetoder. 

De nye utstillingene består av seks hovedhistorier

Utstillingene er satt sammen av et team av forskere, forelesere og verdensledende utstillingsdesigner. Karakteren og atmosfæren til det 100 år gamle bygget skal kombineres med nyskapende design og moderne historiefortelling. Dette er den største oppgraderingen av utstillinger noensinne på Naturhistorisk museum.

De seks hovedhistoriene:

  • Livets utvikling
  • Mineraler og bergarter
  • Et havs historie
  • Historier fra verdensrommet
  • Vår dynamiske jord
  • Krystallgrotten

Åpningstider for utstillingene og museumsbutikken i mai, er daglig kl. 10–18. I perioden juni – september, daglig kl. 10–17. Mer infomasjon i vårt digitale kart, og på museets nettsider.

Jan Robert Johnsen

Daglig leder, Grünerløkka kultur- og næringsforening