Skip to main content

Grünerløkkas stolthet – som du kanskje ikke engang visste om?

By 1. oktober 2020Løkkanytt

Grüner-Narvik i kamp om pucken i mars 2019. Foto: Christian Øivindsøn Boger

At Grünerløkka rommer mye, fra kulturbryggeri til ville fosser, ostebutikker og hattemakere, det vet de fleste. I Oslos mest levende bydel er vel det også å forvente. Det er noe å oppdage på hvert gatehjørne her og alltid noe nytt å lære om bydelen vår.

Således bør det kanskje ikke overraske at Grünerløkka også rommer stolte sportslige tradisjoner. Grüner er det selvfølgelige navnet på bydelens stolthet og idrettsklubben huser både fotball, håndball og ishockeylag. Det er sistnevnte vi skal beskjeftige oss med nå. Grüner Hockey slo nemlig Ringerike Panthers, på bortebane og overtid, 21. mars i fjor. Og med det klarte klubben for første gang på 42 år å kvalifisere seg for selveste eliteserien.

Grüner trenger Løkka!

2019/20-sesongen ble som så mye annet i år ganske amputert. Derfor fortsetter de samme lagene fra i fjor på det øverste nivået og nå trenger Grüner vår støtte.

Grüner Hockey er på mange måter annerledeslaget i eliteserien. Spillerne våre trener om kvelden og spiller kamper i helga. De har vanlige jobber og mottar ikke lønn som spillere på mange av de andre lagene. De svetter for sporten, lidenskapen og laget. De slåss for Grünerløkka. Og de har klart det. De er på det øverste nivået. Nå gjelder det å holde seg der. Det skal vi hjelpe dem med.

Grünerløkkalaget Strong ble seriemesterne og Norgesmesterne i sesongen 1947/48, og tok Grüners andre og foreløpig siste kongepokal. På laget spilte fra venstre: Øystein Skjellum, Rolf Johansen, Kjell Ortun, Egil Edvardsen, Finn Bjerke, Karl G. Paulsen, Arthur Kristiansen, Einar Blyverket, Odd Eriksen og Roll Johansen. Foto: Grüner Ishockey

Grünerhallen

Ishallen på Dælenenga har en kapasitet på 600 tilskuere. Så mange kommer det ikke på kampene, så hvorfor ikke ta turen engang og opplev en actionfylt ettermiddag med det som faktisk er hjemlaget ditt? Oversikt over sesongens kamper finner du her.

Og er du en supporter må du også vise flagg! Grüners lilla flagg med den elegante logoen burde friste en hver motebevisst Løkkabeboer, og er til salgs på utvalgte barer på Grünerløkka i tillegg til Grünerhallen. Her vil vi selvfølgelig oppfordre flere serveringssteder og butikker til å kjøpe inn et parti. Ingenting sier lokal tilhørighet og gir kredibilitet til din bedrift, som å støtte det lokale laget!

Føler du lilla absolutt ikke er din farge, eller tilbringer vinteren et sted skjerf strengt tatt ikke er nødvendig, kan du støtte jo støtte klubben via denne pågående Spleis-aksjonen, eller bli en fullverdig sponsor av laget. Grünerløkka-baserte Mills AS som støtter både klubben og Visit Løkka, stiller i år med kampbilletter som konkurransepremie utover sesongen, følg med på våre Facebook sider, kanskje du blir en av de heldige!

Ekte breddeidrett

Grüner Hockey er selvfølgelig mye mer enn bare herrenes A-lag. Som en av bare 4 klubber i Norge, har Grüner faktisk eliteserielag for både damer og herrer. Isen i Grünerhallen er også hjemmearena for hele ti aldersbestemte lag i alderen 7-15 år, i tillegg til 2. og. 3 lag herrer, og 1. divisjon damer. Flere hundre store og små nyter godt av klubbens tilbud, samholdet og den særdeles gode fysiske treningen ishockey byr på.

Har du barn som ennå ikke har fått prøvd seg på isen, avholdes det også hockeyskole hvert år. Denne gruppen blir typisk grunnlaget for et nytt lag når skolen er ferdig. Grünerhallen pusses opp om dagen, så oppstartdato for hockeyskolen er ennå ikke fastsatt – men det vil bli informert om på nettsidene deres.

Grünerløkka kultur- og næringsforening er full av stolthet av å ha et lag som Grüner her i bydelen vår. Det gir så mye mer enn hva man skulle tro. Fra underholdningen og gleden ved en spennende kamp, til samholdet og lagspillet de yngste opplever og lærer på isen. Vi vil at klubben skal vokse og utvikle seg? Det fortjener den – og det gjør den! Med din og min støtte vil klubben bli sterkere og, kanskje til slutt – sterkest! Som den var sesongen 47/48, da den gikk helt til topps under navnet Strong!

Til helgen starter eliteserien, og det er nå superenkelt å kjøpe seg billett til kampene. Last ned Grüner Hockey appen!

Erlend Øyan

Erlend Øyan

Skribent og Osloguide