Liselotte, jukeboxen, og branntomta på Teddy’s

By 7. april 2018 juni 12th, 2019 Løkkahistorier

De siste restene av den sterke kveldssola feier ned fra Fredensborg, smeller inn i Korsgata og Torvbakkgata og legger seg som lyskjegler innover Markveien – og her kommer vi, Svenna og jeg, og vi er kongene på haugen i nye Beatlesstøvler, jakker uten krage og fluffy Beatlessveis som gnistrer når solstrålene treffer hyssingen. Svenna begynner å synge med John Lennon-stemme: Is there anybody going to listen to my story…
og jeg stemmer i med Oh Girl… Det er lørdagskveld og ikke en bekymring i horisonten – jo, forresten… én liten en. Tor ble tatt på fersken da han skulle snause et par kroner fra lommeboka til mora, og fikk innestraff. – Fy filler’n – uflaks, sier Svenna. – Ja, fy filler’n, svarer jeg mens vi går en stund i stillhet over Eventyrbrua og sender hver vår varme tanke til stakkars Tor som sikkert ligger på senga og furter.
Det er allerede stint på Teddy’s. – Liselotte, hvisker jeg til Svenna, som plutselig får en litt mer slentrende gange, noe à la John Wayne. Han slenger til meg en mynt: – Sett på «girl» a, mens jeg kjøper Milk Shake… med jordbær? Jeg tusler bort til jukeboxen og stirrer inn i plexiglasset for å finne Svennas ønskelåt. Da kjenner jeg denne finger’n som drar nedover armen min. En illrød negl med omtrent 220 volt. – Sett på Dream Lover a,Terje, hvisker hun pustende inn i øret mitt og lukter deilig. Svennas «Girl» går rett i dass og jeg er forvandla til en viljeløs grønnsak med en dyvåt mynt i hånda som jeg er redd kommer til å kortslutte jukeboxen når jeg putter’n i mynthullet. Hun trykker på Dream Lover sjøl, gir meg et kyss på kinnet og begynner å vri seg innover mellom bordene. Svenna bare rister på hue og himler med øya.
Liselotte – som allerede veit jævelig godt at hun kan få hvem som helst av den mannlige rasen til å gjøre hva som helst – hun er som Askepott på ball, hvor samtlige av gutta, med eller uten følge, nærmest krabber pesende rundt for å være den heldige som finner glasskoen hennes.
Det skramler i døra og inn kommer Roffen. Han har slutta skolen og tatt seg skiftjobb på Jøtul og kjøpt brukt rød Mustang med hvite skinnseter på avbetaling. – Kjøre en tur Roffen? Liselotte drar det samme trikset med neglen og armen mens hun blunker med lange øyevipper og setter trutmunn.
Det skramler i døra igjen da viljeløs grønnsak nummer to, alias Roffen, og Liselotte forsvinner ut, og Teddy’s minner mer om en rykende branntomt enn en snackbar.
Vi tusler over Ankertorget, Svenna og jeg. – Gud er en sløy fyr… jeg mener… som klarer å skape noe sånn som det derre der, sier Svenna ettertenksomt.

(Foto fra Tommy Amundsens Oslo-arkiv)