Skip to main content

Hot Temper – så sterkt at det kreves ansvarsfraskrivelse. Skriftlig!

By 30. mai 2023Løkkasteder

Av og til må en bare satse. Bestemme seg for at det er «all-inn» eller «nothing at all». Heldigvis for Løkka-ganer (og ganer generelt), bestemte en gruppe venner seg for det første. Jeg satte meg ned med daglig leder Raden Soemawinata for å få vite mer. 

Resultatet er Grünerløkkas nyeste guilty-pleasure, kyllingstedet Hot Temper! For å være ærlig er ikke Hot Temper helt nytt her i strøket. Teamet bak, som i tillegg til Raden består av Ben Cox, Alex Ryan, Lee Harvey, Harry Booth og Matt Martin, startet Hot Temper allerede i mai i fjor, om enn i en betydelig mindre utgave. Da holdt de til en liten kilometer lengere nord, i det gamle Ringnes-kvartalet. Med en samlet sittekapasitet på åtte gjester sier det seg selv at mulighetene til å vokse var noe begrenset. 

Da passet det ganske så perfekt at vennegjengen, som i forretningsverdenen går under navnet Oslo Restaurant Group, fikk et tilbud de ikke kunne si nei til. Dette tilbudet bestod i å ta over et nesten nytt restaurantlokale i Nordre gate. Og for et lokale det var! Nye Hot Temper har et potensiale på nærmere 180 sitteplasser om både kjeller og uteservering tas i bruk. Mer enn nok plass til å vokse seg store med andre ord.

Hot!

Hot Temper er som nevnt en kyllingrestaurant. Her serveres det folkekjære fjærkreet etter alle kunstens regler. Gutta har bakgrunn fra steder så fjerne som Argentina og Australia, og har dessuten jobbet i bransjen i Oslo i mange år. Det både farger og krydrer kyllingrettene til uante nivåer. Siden vertskapet har både omsorg og kjærlighet for gjestene har de laget en fristende og samtidig skremmende skala over styrkenivået på rettene deres! 

Det begynner mildt og vennlig med country friednorskville og nashville. Dette kan trygt spises av oss alle. Så går det brått oppover til nero og ghost. Her burde klassifiseringen hinte om at det kan være noen overraskelser i vente. Det nest øverste nivået, reaper kan oversettes til mannen med ljåen, mens det øverste, death, er ganske selvforklarende. 

Bestiller du death er det til og med påkrevd at du signerer en ansvarsfraskrivelse og det er 75 kroner i ekstragebyr, siden det tross alt er en sjanse for å forlate stedet horisontalt. 

Med rett til å skryte!

Men den som intet våger, intet vinner. Alle som bestiller fra ghost og oppover innvilges nemlig tillatelse til å kjøpe en av Hot Tempers helt egne capser! Det spås at disse capsene innen kort tid vil anses som en tapperhetsmedalje i de rette kretser. For oss vanlige dødelige, eller kanske heller fortsatt i live, finnes kule t-skjorter. De selges til alle!

Til å skylle ned både milde og sterke fristelser inneholder Hot Temper en fydlig og vel kuratert bar. Denne er det sommelier Harry Booth som er ansvarlig for, og det er lite han liker bedre enn å matche en god vin til en enda bedre rett. Det er selvfølgelig nok å velge mellom for de som foretrekker alkoholfritt og for vegetarianere byttes kyllingen ganske enkelt ut med aubergine. 

Visit Løkka elsker nye spisesteder og konsepter på Grünerløkka. Hot Temper kombinerer gründerteft og pågangsmot med erfaring og eksperimentering. Det hele holdes sammen av et sterkt vennskap basert på lidenskapen for mat og viljen til å lykkes. 

I skrivende stund er klokka 13:48. Det er torsdag. I dag åpner Hot Temper kl 16. Klarer jeg å vente så lenge?

Mer om Hot Temper på våre sider.

Erlend Øyan

Skribent og Osloguide