Skip to main content

Hold on to you heart…

Det må ha virka som en lang, lang vei – fra et fullsatt, brølende Oslo Spektrum med drøssevis av terningkast, til en parkbenk i Birkelunden – ikke i meter, men mentalt, tenker jeg. For det skal vel ikke rare fantasien til å forstå at det livet til tider kunne være både tøft og heftig. Jo… da var det nok fint å bare sitte på en benk i en park med helt vanlige mennesker – ikke for nært og ikke for fjernt. De aller fleste bare sklei forbi uten en gang å legge merke til hvem, eller hva du var.

Stort vakrere kan det vel neppe sies, tenker jeg mens jeg setter meg ned på benken med kaffekoppen og en sigg – inskripsjonen på Robert Burås minnebenk øverst i Birkelunden «Hold on to your heart, hold on to your soul.»

Det var kjæresten hans, Aram Zarkoob, som tok initiativet til benken i Birkelunden, og forslaget blei enstemmig vedtatt i bydelsutvalget. Robert Burås, gitaristen i Madrugada, som døde 12. juli 2007, hadde et spesielt og nært forhold til Birkelunden.

«Det var her han gikk før og etter øvinger. Det var her han gikk for å klarne hodet. Og det var her han satt og betraktet menneskene som gikk forbi», skreiv kjæresten hans i et brev til Bydel Grünerløkka da hun søkte om tillatelse til å sette opp benken, som hun og familien har bekosta.


– Robert Burås var en skikkelse på Grünerløkka og i musikklivet. Det er hyggelig å kunne minnes ham på denne måten, sa bydelsdirektør Heidi Larssen. Så bare gjør det – stikk bortom benken og hils på Robert! Ta deg en sigg eller kaffekopp – eller bare sitt der og titt på stimen av mennesker som sklir gjennom parken – ikke for nært og ikke for fjernt. Og hvem veit… kanskje det hjelper for både hjerte og sjel!

(Foto NRK/Kim Nygård/Eirik Helland Urke)