Skip to main content

Hjem til jul på Løkka

By 29. oktober 2018Næringsliv

Det var fullt hus på foredraget om vindusutstillinger og dekorasjon. Marit Andreassen ga oss en grundig leksjon i retail design og hvordan man dekorerer til jul. Gjennom drøye to timer lærte vi om fokuspunkt, det gylne snitt, komposisjon, legg igjen spor fra historier, negative former og belysning. Her var det både teori, praksis og konkrete råd til gjennomføring. Jeg var neppe den eneste som gikk inspirert ut fra Cafe Memphis denne kvelden, og det er godt vi har fått ettersendt en solid kompendium på 185 sider…

Vi ble oppfordret til å skape et tema for juleutstillingene på Løkka i år, og det håper jeg alle vil være med på! «Komme hjem» ble foreslått, og det kan inneholde mye. Komme hjem til jul, hjem til Løkka, hjem til juleforberedelser, hjem til deg. Vi kan gjøre hjemmeaktiviteter der vi jobber også, eller vi kan legge igjen spor av aktiviteter (som vi nok ikke egentlig har tid til å gjøre i arbeidstiden). La oss lage et eksempel på hva dette kan bety:

Det å pakke inn gaver er jo en typisk juleaktivitet man gjør hjemme. Da kan du ta bilder til sosial medier hvor du viser deg selv som pakker inn gaver, men et smil, rødt papir og grønt bånd – en liten historie. La avklippet ligge, eller bruk det i juleutstillingen. Når kundene kommer i din butikk, så vil de se restene av det røde papiret og grønne bånd etter julegaveinnpakkingen, og dermed har du laget et spor etter historien du viste i sosiale medier.

Baker du hjemme og tar bilder, så kan du ta med bollekurven, noen boller (så lenge de varer) og forkle med mel på til butikken. Gamle esker med julekuler, bunke med julekort osv.

Med litt fantasi, så er det mulig å lage mange slike historier. Det er jo mange aktiviteter som skjer i hjemmene i juletiden, og her kan man utnytte mange av dem; baking, pynting, julekort, postpakker, pusse sølv, julemusikk, mat og drikke, (nøtter, klementiner, pepperkaker, drops, gløgg, kakao, seigmenn) og åpne julekalenderen.

Et annet viktig budskap vi fikk, er at man jobber for å fjerne smerten i samfunnet. Hva gjør vondt i juletiden? Stress, mas, usikkerhet og frykt. Kan du vise at hos deg så er det trygt og godt? Her er det litt som hjemme – stedet de fleste føler seg aller tryggest? Ferdigpakkede julegaver kan dempe stress, men lys, varme, redebygging og være godt ivaretatt er ting vi alle setter pris på. Kan du skape en god, trygg sosiale arenaer hvor folk kan være sammen?

Kan vi komme hjem til deg – i butikken?

Håper alle gjør en ekstra god innsats og pynter fint til jul – både inne, i vinduene over hele Løkka. Så gjør vi det spesielt fint utenfor på julefeiringen og julegateåpningen 1. desember.

 

Foto: Bjørnar Øvrebø

Jan Robert Johnsen

Daglig leder, Grünerløkka kultur- og næringsforening