Skip to main content

DE TØFFE OG FLOTTE JENTENE FRA GRØNNLØKKA

By 30. april 2018juni 12th, 2019Løkkahistorier

Det var en eller annen som skreiv her at de tøffeste og flotteste bertene i by’n fant du på Grünerløkka. Nå skal jeg vel være litt forsiktig med å kalle en som har mottatt prisen for «Årets europeer», «Sofieprisen» og en hel drøss andre utmerkelser for «berte», selv om begrepet i seg sjøl er en hedersbetegnelse her på Grønnløkka, som både var, og er, full av tøffe, flotte berter – eller jenter, da.
Og Gro Eva Farseth, når er det hun ble så tøff, da, tenker jeg – var det når hun lekte i bakgårda øverst i Markveien der faren hennes var vaktmester? Eller var det i friminuttene på Grünerløkka skole? Kanskje da hun var elev på Foss gymnas.
Som 18-åring forsvinner hun inn i stimen som au pair og student i Paris, for så å dukke opp en del tiår senere som forhørsdommer i Økokrimavdelingen i byretten i Paris, hvor hun bokstavelig talt rister det økonomiske Frankrike, og til dels det tyske, i grunnvollene med den såkalte «Elf-saken.» Her ble både utenriksminister, president François Mitterrands og medlemmer av det tyske regjeringspartiet CDU stående avkledd – og det av ei tøff jente fra Øvre Foss på Grünerløkka, nå kjent som Eva Joly.
Jo, Eva Joly føyer seg vakkert inn i mengden av tøffe og flotte jenter fra Grønnløkka.

(Foto: Faximile fra Paris-Magazine)