Skip to main content

«Løkkalykten» – belysning for et triveligere Grünerløkka

Løkka gårdeierforening og Grünerløkka kultur- og næringsforening har inngått en partnerskap med Norlys som er en norsk produsent, og som har lang erfaring med hva som kreves av utendørsprodukter i Norge. «Løkkalykten» er en serie håndlagede lamper i polert kobber som etter en tid vil bli antikkbrune. Den er nostalgiske i designet og passer til arkitekturen i området. De er beregnet for å gi et dempet varmt lys på gateplan, i kontrast til moderne gatebelysning.

Lykteglassene er laget av slagfast klar polykarbonat. Stolper og veggarmer er i lakkert aluminium. Vegglampene finnes i ulike størrelser, og to av vegglampene (art. 954 og 960) kan festes på hjørnevegg. Håndskruer forenkler skift av lyskilde. Lampen er en del av en serie som inneholder vegglamper, lampe i kjetting, portstolpe og veggskjold (på vegg uten stativ). Ta kontakt med oss om det er noe du lurer på.

Prosjektpriser

Belysningsprosjektet vil gi et virkelig løft til Grünerløkka. En gate kan bli en koselig attraksjon i seg selv, og mer lys bidrar også til økt trygghet. Vi har forhandlet frem gode priser, så alle borettslag, næringsdrivenende, gårdeiere og private skal ha mulighet til å delta i prosjektet. For å få til dette, må vi sette noen krav til deltakerne:

  • Lyktene må settes opp på Grünerløkka, Akerselva, Sofienberg, Dælenenga, Rodeløkka, Carl Berner, områder med eldre bebyggelse. Det er ikke krav om at selve bygget er eldre.
  • Du må ha tillatelse fra gårdeier.
  • Du må beskrive hvor lyktene skal henge.
  • De må monteres av elektriker.
  • Du må følge noen enkle retningslinjene på avstander og høydeplassering om det er i en gate med flere lys av samme type.
  • Du må levere fotodokumentasjon i etterkant.

Dere må selv avtale med en lokal elektriker for installasjon.

Bakgrunn for prosjektet

I 2018 startet vi et samarbeid med Løkka gårdeierforening og bydelen for å få mer lys i gatene på Grünerløkka. Sammen med Zenisk ble det laget en lysplan for årene fremover, og det første tiltaket var å få på plass vinterbelysning i nedre del av Markveien. i 2019 etter fikk vi på plass julestjerne på Olaf Ryes plass.

Neste skritt i planene er å få mer og triveligere permanent belysning. Vi har sett på hvordan Oslo var belyst på 1890 tallet, da man hentet inspirasjon fra de viktorianske modellene som var vanlige en rekke steder i Europa. Selv om det var mindre vanlig med utbredt gatebelysning i Oslo, så fantes lyktene en rekke steder i byen. Nå er gårdeierforeningen igang med å sette opp lykter på veggen i 1. etasje i hovedgatene, men dette er noe alle kan være med på.

Løkkalyktene

Prisene er eks. mva. og tilbudet rett fra produsent gjelder kun ut 2022.
Denne tabellen er ikke optimaliser for mobiltelefon.

CHELSEA 954 KOBBER CHELSEA 955 BIG KOBBER CHELSEA 960 KOBBER CHELSEA 964 BIG KOBBER
Løkkalykten 954
4.600,-
Løkkalykten 955 Stor
4.800,-
Løkkalykten 960
4.600,-
Løkkalykten 964 Stor
4.800,-
Løkkalykten 961 Tak
4.500,-
Mål modell 954 Mål modell 955 Stor Mål modell 960 Mål modell 964 Stor Mål modell 961 Tak

Lyktene leveres med Philips 4.3 w filamentpære, men 20.000 timers levetid. Alle lykter har E27 sokkel, sikkerhetsgrad IP44.
Frakt kommer i tillegg. Eksempelpris: Frakt for 2 stk 960 er ca.  300,- og frakt for 4 stk 960 er ca.  500,-

Bestillingsforespørsel